A mai napon a bevásárláskor fogalmam sem volt mit főzzek. De olyan gyönyörű csontos karaj volt a pultban, hogy nem tudtam ott hagyni. Szóval tudtam, hogy ő lesz az áldozat.
Hát ez lett belőle. Bár így nem sokat mutat magából, de ha lentebb hajtotok meglátjátok miért lett legyező a neve :)
Sokan zsebes karajként is ismerhetik ezt a finom ételt. Álljon itt most az általam készített változat.
Hozzávalók:
- 1.5 kg csontos karaj egyben
- 5 szelet tálaló sonka
- 5 szelet frikádó sonka
- 5 szelet lapkasajt
- 2 fej vöröshagyma
- paprikakrém vagy pirosarany
- fokhagymakrém vagy zúzott fokhagyma
Elkészítés:
A húst bevagdossuk mégpedig úgy hogy ne vágjuk le teljesen az aljáig és oldalt sem, tehát zsebeket alkotunk rá. Szám szerint tízet. Ezután a sonkaszeleteket 2 részre vágjuk, így 10-10szelet sonkát kapunk, a lapkasajttal is hasonlóan járunk el. A hagymákat megpucoljuk, felkarikázzuk.
Minden egyes zsebet kikenünk paprikakrémmel és fokhagymakrémmel (ezek hiányában használhatunk pirosaranyat és frissen tört fokhagymát. Ezután betöltjük őket a következő sorrendben: 1 szelet hagyma - 1 szelet frikádó sonka -1 szelet lapkasajt - 1 szelet tálaló sonka - 1 szelet hagyma. Így kell kinéznie a teljesen telepakolt husinak:
Miután minden zsebet megtöltöttünk megszórjuk a tetejét ízlés szerint fűszerekkel. Én most csak frissen morzsolt provánszki fűszert használtam. Ezután sütőzacskóba tesszük a húst és meglocsoljuk egy kevéske olajjal.
Előmelegített sütőben másfél-2 óra alatt készre sütjük.
A hús mellé bármilyen köretet választhatunk ami jól esik. Nálunk most hasábburgonya és majonéz volt, de egy könnyű salátát elviselt volna még a menü.
Jó étvágyat :)