Legyező

 2015.01.18. 02:29

A mai napon a bevásárláskor fogalmam sem volt mit főzzek. De olyan gyönyörű csontos karaj volt a pultban, hogy nem tudtam ott hagyni. Szóval tudtam, hogy ő lesz az áldozat. 
Hát ez lett belőle. Bár így nem sokat mutat magából, de ha lentebb hajtotok meglátjátok miért lett legyező a neve :)
Sokan zsebes karajként is ismerhetik ezt a finom ételt. Álljon itt most az általam készített változat.20150118_014518.jpg

Hozzávalók:

  • 1.5 kg csontos karaj egyben
  • 5 szelet tálaló sonka
  • 5 szelet frikádó sonka
  • 5 szelet lapkasajt
  • 2 fej vöröshagyma
  • paprikakrém vagy pirosarany
  • fokhagymakrém vagy zúzott fokhagyma

Elkészítés:
A húst bevagdossuk mégpedig úgy hogy ne vágjuk le teljesen az aljáig és oldalt sem, tehát zsebeket alkotunk rá. Szám szerint tízet. Ezután a sonkaszeleteket 2 részre vágjuk, így 10-10szelet sonkát kapunk, a lapkasajttal is hasonlóan járunk el. A hagymákat megpucoljuk, felkarikázzuk. 
Minden egyes zsebet kikenünk paprikakrémmel és fokhagymakrémmel (ezek hiányában használhatunk pirosaranyat és frissen tört fokhagymát. Ezután betöltjük őket a következő sorrendben: 1 szelet hagyma - 1 szelet frikádó sonka -1 szelet lapkasajt - 1 szelet tálaló sonka - 1 szelet hagyma. Így kell kinéznie a teljesen telepakolt husinak:

20150117_230328.jpg

Miután minden zsebet megtöltöttünk megszórjuk a tetejét ízlés szerint fűszerekkel. Én most csak frissen morzsolt provánszki fűszert használtam. Ezután sütőzacskóba tesszük a húst és meglocsoljuk egy kevéske olajjal.
Előmelegített sütőben másfél-2 óra alatt készre sütjük.

20150118_011627.jpg

A hús mellé bármilyen  köretet választhatunk ami jól esik. Nálunk most hasábburgonya és majonéz volt, de egy könnyű salátát elviselt volna még a menü.

Jó étvágyat :)

Címkék: hagyma sült sonka karaj töltött töltött karaj sonkás hagymás legyező saj lapkasajt zsebes hús csontos karaj egyben sütve

A bejegyzés trackback címe:

https://rielfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr847084337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása