Zabhegyező

 2015.09.23. 09:05

Szervusz kedves olvasóm.

Hónapok óta nem jártam erre. Ennek az oka költözés és a kislányom születése. De mostmár beindul a blog újra, sok sok recepttel. 

Nyugi nem lesz itt most semmiféle irodalmi vonatkozás. Sajnos velem ellentétben sokan utálnak olvasni. De miééért? Sajnos számomra rejtély.

De tudod mit? Inkább megmutatom amièrt jöttél. Tehát:

A zabhegyező:

fb_img_1441120568104.jpg

Tudod mi ez? Nem. Ez nem tejbegríz. Ez itt kérlek zab. Meg egy kis fahéj. Na és egy kis kakaó. A kedvenc reggelim! Annyira könnyű, annyira gyors (valójában 5 perc az egész!) és olyan jól variálható hogy akár egy évig is ehetném naponta mégse kellene 2x ugyanolyat ennem.

Tehát akkor a recept:

Végy egy lábast, amiben főzni fogsz. Ebbe tegyél 1 rész zabkorpát 1 rész vizet és 1 rész tejet. Gyújtsd meg a lángot majd folyamatos kevergetés közben főzd addig míg elválik az edény falàtól. Ez kb 5 perc.

De mivel így elég unalmas -és valljuk be ízetlen lenne- a főzés elött ízesítsd! A kèpen látható variációhoz 3 evőkanál cukrot és 1evőkanál fahéjat használtam a főzés során majd a végén ugyanazzal ill kakaóporral díszítettem.

Jól illenek hozzá a gyümölcsök. A szilvás-fahéjas és az almás-fahéjas a kedvencem. Csokidarabokkal is megbolondíthatod ha szeretnéd! 

Kísérletezz bátran!

Jó kísérletezést és Jó étvágyat!

Címkék: fogyókúra könnyű gyors kakaós fogyókúrás recept Reggeli Zabhegyező Cukor Tej Zabkása Fahéj Zabkorpa Zab Fogyókúrás

A bejegyzés trackback címe:

https://rielfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr457810638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása