Ugye milyen gusztusos? És ha tudnád, hogy milyen gyorsan elkészül.
Annyira nem volt kedvem semmihez. Ki kelni az ágyból még inkább nem.
Mióta terhes vagyok még nehezebb magam rávenni a főzésre, ugyanis a hús puszta látványa is undorral tölt el. De hát az Ember viszont ha tehetné csak húst enne hússal. Meg néha egy kis krumplival :D
Így hát kénytelen az ember lánya megcsinálni az ebédet. De mit tehetünk olyan napokon amikor nincs kedvünk Pepecselni semmivel? Ilyenkor kell elővenni ezt a receptet, gyorsan összedobni, kipakolni az asztalra majd várni a jól megszokott "hmmmm" hangot. Az elismerést!
Hozzávalók:
- fél kiló sertéscomb
- 2 nagy fej hagyma
- 1 nagy pohár tejföl
- só, bors, pirospaprika
- fokhagyma
- sülthús fűszersó
- pár szem krumpli (nálam ez 2 igazán nagy darab krumpli volt)
- 2 deci tej
- 1 deci olaj
Elkészítés:
A húst fél centis szeletekre vágjuk. Ugyanezt tesszük a krumplival és a hagymát is felkarikázzuk. Ezután egy őzgerinc forma aljára öntünk egy deci olaj, majd lerakjuk a krumpli szeleteket. Megszórjuk sóval és borssal majd erre jön egy sor hús, amit megszórunk fűszersóval és ráhalmozzuk a hagymakarikákat. Újabb sor krumpli sóval borssal, majd a hús a fűszerrel és a hagyma. Újabb krumpli, só, bors és végül a maradék husi szeletek. Ezt viszont már nem fűszerezzük!
A tejfölt kikeverjük másfél deci tejjel és szórunk bele egy kevés sót, borsot, keverünk bele fokhagymát (ez lehet zúzott vagy kis üveges mint nálam, esetleg por formában) és pirospaprikát. Ezt a keveréket ráöntjük a hús tetejére. Előtte viszont a halmot megöntözzük fél deci tejjel (figyelve h mindenhová befollyon!) ezzel akadályozva, hogy szárazzá váljon a hús!
180 fokra előmelegített sütőben 40percig fólia alatt, majd 10 percet fólia nélkül sütjük!
Jó étvágyat :)