Pepecs nélkül

 2015.01.18. 10:00

20150115_114851.jpg

Ugye milyen gusztusos? És ha tudnád, hogy milyen gyorsan elkészül. 
Annyira nem volt kedvem semmihez. Ki kelni az ágyból még inkább nem. 
Mióta terhes vagyok még nehezebb magam rávenni a főzésre, ugyanis a hús puszta látványa is undorral tölt el. De hát az Ember viszont ha tehetné csak húst enne hússal. Meg néha egy kis krumplival :D
Így hát kénytelen az ember lánya megcsinálni az ebédet. De mit tehetünk olyan napokon amikor nincs kedvünk Pepecselni semmivel? Ilyenkor kell elővenni ezt a receptet, gyorsan összedobni, kipakolni az asztalra majd várni a jól megszokott "hmmmm" hangot. Az elismerést!

Hozzávalók:

  • fél kiló sertéscomb
  • 2 nagy fej hagyma
  • 1 nagy pohár tejföl
  • só, bors, pirospaprika
  • fokhagyma
  • sülthús fűszersó
  • pár szem krumpli (nálam ez 2 igazán nagy darab krumpli volt)
  • 2 deci tej
  • 1 deci olaj

Elkészítés:
A húst fél centis szeletekre vágjuk. Ugyanezt tesszük a krumplival és a hagymát is felkarikázzuk. Ezután egy őzgerinc forma aljára öntünk egy deci olaj, majd lerakjuk a krumpli szeleteket. Megszórjuk sóval és borssal majd erre jön egy sor hús, amit megszórunk fűszersóval és ráhalmozzuk a hagymakarikákat. Újabb sor krumpli sóval borssal, majd a hús a fűszerrel és a hagyma. Újabb krumpli, só, bors és végül a maradék husi szeletek. Ezt viszont már nem fűszerezzük!
A tejfölt kikeverjük másfél deci tejjel és szórunk bele egy kevés sót, borsot, keverünk bele fokhagymát (ez lehet zúzott vagy kis üveges mint nálam, esetleg por formában) és pirospaprikát. Ezt a keveréket ráöntjük a hús tetejére. Előtte viszont a halmot megöntözzük fél deci tejjel (figyelve h mindenhová befollyon!) ezzel akadályozva, hogy szárazzá váljon a hús!
180 fokra előmelegített sütőben 40percig fólia alatt, majd 10 percet fólia nélkül sütjük!

Jó étvágyat :)

Címkék: tej krumpli könnyű hagyma rakott sertéscomb sütőben

A bejegyzés trackback címe:

https://rielfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr467084289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása