Hozzávalók:
- 60dkg lapocka
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 fokhagymagerezd (vagy 1 kanál fokhagymapüré)
- 25dkg fagyasztott zöldborsó
- bors
- pirospaprika
- kis ételízesítő
- víz
- olaj
- 2 dl tejföl
Elkészítés:
A hagymákat feldaraboljuk, majd egy kis olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst amit fehéredésig sütünk. Ezután megszórjuk a fűszerekkel és annyi vizet öntünk rá ami ellepi és puhára főzzük. Ha időközben elfőné a levét, pótoljuk!
Ha már puha a hús, akkor adjuk hozzá a zöldborsót. Kicsit hagyjuk főni, míg megpuhul és a lé sűrűsödik.
Végül hozzáadjuk e tejfölt és újraforrásig főzzük!
Tésztával vagy rizzsel tálaljuk!
Jó étvágyat!