Borsós tokány

 2015.02.22. 16:42

Hozzávalók:
- 60dkg lapocka
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 fokhagymagerezd (vagy 1 kanál fokhagymapüré)
- 25dkg fagyasztott zöldborsó
- bors
- pirospaprika
- kis ételízesítő
- víz
- olaj
- 2 dl tejföl

Elkészítés:
A hagymákat feldaraboljuk, majd egy kis olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst amit fehéredésig sütünk. Ezután megszórjuk a fűszerekkel és annyi vizet öntünk rá ami ellepi és puhára főzzük. Ha időközben elfőné a levét, pótoljuk!
Ha már puha a hús, akkor adjuk hozzá a zöldborsót. Kicsit hagyjuk főni, míg megpuhul és a lé sűrűsödik.
Végül hozzáadjuk e tejfölt és újraforrásig főzzük!

Tésztával vagy rizzsel tálaljuk!

Jó étvágyat!

Címkék: tejföl sertés zöldborsó lapocka tokány borsós tokány

A bejegyzés trackback címe:

https://rielfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr237202337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása