A világ legegyszerűbben elkészíthető dagadója. Sok receptet kerestem dagadóhoz az interneten, de mind gombás, májas vagy egyéb olyan ízesítésű volt amit a család minimum 1 tagja nem szeret.
Így hát tojásos dagadó készült. Nem sok előkészületet igényel, mégis nagyon finom!
Hozzávalók:
- 1 kiló dagadó
- 10+2tojás
- egy csokor petrezselyem
- 2 kanál darált fokhagyma
- 2 kanál darált paprika
- bors
Elkészítés:
Ha leleményes voltál, már a hentesnek szóltál, hogy vágja ki neked a zsebecskét amibe tölteni tudsz, ha nem akkor ezt most meg kell tenned mielőtt bármihez is hozzá kezdenél!
10 tojást megfőzünk, majd ha kész megpucoljuk és kockákra vágjuk. Hozzákeverjük a fűszereket, majd 2 nyers tojással egybegyúrjuk. Ezt a masszát töltjük a dagadóba.
A húst tepsibe fektetjük, előmelegített sütőbe toljuk és 1 órát fólia alatt, majd 20 percet fólia nélkül kis lángon megsütjük.
Krumplipürével tálaljuk.
JÓ ÉTVÁGYAT!