Töltött dagadó

 2015.02.07. 10:06

20150125_173736.jpg

A világ legegyszerűbben elkészíthető dagadója. Sok receptet kerestem dagadóhoz az interneten, de mind gombás, májas vagy egyéb olyan ízesítésű volt amit a család minimum 1 tagja nem szeret. 
Így hát tojásos dagadó készült. Nem sok előkészületet igényel, mégis nagyon finom!

Hozzávalók:

  • 1 kiló dagadó
  • 10+2tojás
  • egy csokor petrezselyem 
  • 2 kanál darált fokhagyma
  • 2 kanál darált paprika
  • bors

Elkészítés:

Ha leleményes voltál, már a hentesnek szóltál, hogy vágja ki neked a zsebecskét amibe tölteni tudsz, ha nem akkor ezt most meg kell tenned mielőtt bármihez is hozzá kezdenél!
10 tojást megfőzünk, majd ha kész megpucoljuk és kockákra vágjuk. Hozzákeverjük a fűszereket, majd 2 nyers tojással egybegyúrjuk. Ezt a masszát töltjük a dagadóba.
A húst tepsibe fektetjük, előmelegített sütőbe toljuk és 1 órát fólia alatt, majd 20 percet fólia nélkül kis lángon megsütjük.
Krumplipürével tálaljuk.

JÓ ÉTVÁGYAT!

Címkék: tojás könnyű recept sertés töltött dagadó

A bejegyzés trackback címe:

https://rielfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr857146533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása