Mexikói sertéstokány

 2015.02.22. 16:49

Hozzávalók:
- 60 dkg lapocka
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 doboz vörösbab konzerv
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor újhagyma
- 1 kukoricakonzerv
- egy kis üveges paradicsompüré (sparból beszerezhető!) kb 3 kanálnyi
- só
- bors
- 1 tk őrölt kömény
- 1 kk oregánó

Elkészítés:
A szalonnát kis kockákra vágjuk majd megpirítjuk, a zsírján megdinszteljük a vöröshagymát.Hozzáadjuk a kockára vágott húst, melyet átpírtunk. Ezután megszórjuk a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Kevés vízzel felöntve puhára pároljuk a húst.Ha már úgy ítéljük, hogy elég puha akkor tegyük hozzá a vörösbabot (a levével együtt!), az újhagymát és a kukoricát is. Főzzük kb 5 percig, majd adjuk hozzá a paradicsompürét. Folyamatosa kevergetés mellett még 5 percig főzzük, hogy összeérjenek az ízek!
Jó étvágyat!

Címkék: sertés bab kukoricás mexikói tokány

A bejegyzés trackback címe:

https://rielfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr967202433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása