Wokkant

 2015.01.20. 10:00

Karácsonyra Édesanyám meglepett egy csodaszép piros színű kerámia wok sütővel. Tudni kell, hogy régóta vágyom egy ilyenre, így nagy volt az öröm.
Viszont még csak most sikerült eljutnom oda, hogy ki is próbáljam. 
Aki nem tudná annak ajánlom: ha lehet ne használj benne sertéshúst, vagy ha igen főzd egy kicsit előtte. Ha nekem valaki ezt elmondta volna valószínű sok hercehurcát és időt spóroltam volna magamnak vele. Na de jó pap is holtig tanul!

Na de a sok szöveg helyett beszéljen helyettem a kép. Ilyen lett a wokkos vacsi:

20150113_003613.jpg

Ugye milyen jól néz ki? Na és mennyire finom volt *-*
Imádom, hogy az ízek nem tűnnek el. Mintha mindent egyszerre éreznél mégis külön. 
Biztos, hogy nem utoljára használtam az ajándékom :)

Hozzávalók:

  • fél kiló hús (nálam ez sertéscomb volt, de javaslom a csirkemell használatát!)
  • 2 maréknyi morzsolt kukorica (vagy egy konzerves kukorica)
  • 1 nagy doboz tejföl (450g)
  • curry, bors
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 10 deka császárszalonna
  • csőtészta
  • fokhagymapüré
  • paprikapüré

Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon kifőzzük.
A szalonnát kockákra vágjuk, majd a szintén kockára vágott vöröshagymával tűzre tesszük. (egy deci olajat sem használtam, hiszen a szalonna elég zsírt enged majd ki magából az ételhez!) Amikor a hagyma üvegessé párolódott hozzáadjuk a csíkokra vágott húst. A gázt a legmagasabb fokozatra állítjuk és hirtelen átsütjük minden oldalát. Ezután kisebbre véve a lángot pároljuk még kb 5 percig a húst. Ezután hozzáadjuk a fokhagyma- ill. paprikapürét. (helyettesíthető friss fokhagymával és egy kis szelet pritaminpaprikával is!) Összeforgatjuk, majd hozzáöntjük a tejfölt. Összekeverjük. Ezután borsozzuk és teszünk hozzá egy kis curryt is. Vigyázzunk ne legyen túl sok belőle, mert akkor elviszi az ételünk ízét. Ha mennyiséget kellene mondanom kb egy kávéskanálnyi megy bele. Ezután hozzáadjuk a kukoricát, majd az egészet összerottyantjuk. Amikor felfő (buborékokat ereget) készen van az ételünk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk még ha szükséges. (bár ha püréket használtunk sóra egyáltalán nem lesz szükség és a további ízesítés is feleslegessé válik.) 
A kifőtt tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat :)

Címkék: könnyű vacsora wok gyors tejföl kukoricás ebéd

A bejegyzés trackback címe:

https://rielfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr737084319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása