Hozzávalók:
A tésztához:
- 10 kanál liszt
- 8 kanál cukor
- 6 tojás
- 4 ek olaj
- 2 ek 10%os ecet
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
A díszítéshez:
- A krém egy negyede
- 1 cs. babapiskóta
- Csokis müzli
Elkészítés
1. A tortalap hozzávalóit sorrendben összekeverjük, majd kivajazott tortaformába öntjük. 200°C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. (villával ellenőrizheted, hogy megsült-e)
2. A pudingot megfőzzük a 3 dl tejben.Majd hagyjuk kihűlni. Eközben a margarint habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A kihűlt pudingot hozzákeverjük a margarinkrémhez.
3. Az összeállítás. A kihűlt tortalapot kettévágjuk, a krém 2/3 részével megkenjük, rátesszük a másik felét, majd a krém maradék részét a tetejére ill. az oldalára kenjük. A babapiskótákat 2 darabra vágjuk, majd a sütemény oldalára ragasztjuk a krém segítségével. Legvégül a müzlidarabkákkal díszítjük.
TIPP:
Kerülhet rá/bele gyümölcs, a tetejére tortadara. Bármilyen krémmel ízesíthetjük kedvünk szerint.
Merjetek kísérletezni! :)