Cloud Latte

 2015.01.06. 12:43

20150106_094456.jpg

Cloud Latte - azaz Latte felhő. Ezt a fantázia nevet kapta ez a habos-krémes sütemény. 
Ha valaki szeretne egy igazán krémes süteményt, mely nem émelyítően édes, viszont az egész család számára finom, akkor ez a legjobb választás!
Gyorsan kész van, bár a hűtési idő miatt jobb ha nem áruljuk el mi készül - én titokban sütkéreztem míg a párom kutyát sétáltatott mert tudtam, hogy nem bírná kivárni, míg megdermed a krém :)

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 2 ek Nesquik kakaó 
  • 1 kk szódabikarbóna

A krémhez:

  • 1 liter tej
  • 3 csomag vaníliapuding
  • 12 ek cukor
  • 1 doboz 450gr-os tejföl

Elkészítés:

Először a krémet készítjük el. Szokásos módon megfőzzük a pudingot a leírt mennyiséggel, majd még melegen hozzákeverjük a tejfölt. Ne ijedjünk meg a 12 ek cukor mennyiségén, még így sem lesz majd édes (szóval aki az édesebb süteményeket kedveli az még tehet is bele akár több cukrot, de úgy oda lesz a krém igazi ízvilága), 
Amíg a krém kihűl elkészítjük a tésztát. Az összes hozzávalót egy nagy edénybe halmozzuk majd összegyúrjuk. Nagyon fog ragadni erre készülj fel!!!
Ha szükséges tegyél hozzá lisztet (a tojás méretétől és a margarin milyenségétől is függ, hogy mennyire ragad a tészta). Ha kész 2 részre osztva ki kell nyújtani 1-1 téglalappá. Én egy centi vastagra nyújtottam. Ezután rakd egy tetszőleges tepsibe. Vigyázz, hogy olyat válassz aminek magas fala van! Öntsd a krémet a tepsiben lévő tésztalapra majd fedd be a másik téglalappal.
Ezután mehet is az előmelegített sütőbe! Gázsütő utolsó előtti fokozatán 20percig sütöttem. Tűpróbával ellenőrizd, hogy kellően megsült-e már. A kikapcsolt sütőben hagytam 8órán keresztül és íme az eredmény:


20150106_094308.jpg

Könnyen szeletelhető, légiesen könnyed, nagyon finom krémes süti!

TIPP:
1. Ha gyorsabbá akarod tenni a hűtési időt tedd pl az ablakpárkányra, viszont semmiképpen ne borítsd ki a tepsiből!
2. Tejszín ízű pudinggal is nagyon finom, de mi lenne ha kipróbálnád pl punccsal vagy kókusszal?

Címkék: édes tej tejföl sütemény puding pudingos krémes latte omlós

A bejegyzés trackback címe:

https://rielfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr667046857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása