Mai második receptem egy igazán egyszerű, finom húsos étel.
Igazán laktató, a család összes tagja szívesen fogja fogadni hidd el!
A mai ötletem: Göngyölt husi frittőzben
Hozzávalók:
- 8 szelet hús (tarja, comb vagy karaj)
- 8 szelet bacon
- 8 szelet sajt
- fokhagymapüré
- só
- bors
Elkésztés:
A megmosott, szeletekre vágott húst enyhén kiklopfolom. Mindkét oldalát sózom, borsozom. A további műveletig félreteszem.
A sajtot szeletekre vágjuk (ha egészben vetted mint én :D), minden szelet bacont megfelezünk.
A húsokat újra elénk vesszük, belső felét fokhagymapürével vékonyan megkenjük. Erre jön 2 félszelet bacon (könnyebben elfér ha félbe van vágva és feltekeréskor mindenhol lesz elegendő), majd minden húsra 1-1 sajt.
Ezután feltekerjük, majd alufóliába csomagoljuk, akár egy szaloncukrot.
Forró (160fokra melegített) olajba tesszük a kis csomagocskákat és 25 perc alatt ropogósan puhára sütjük.
Én ezt a részét olajsütőben oldottam meg. Itt pontosan tudtam állítani a fokot és kényelmesebben kitudtam szedni a husikat, de természetesen normál sütőben is megsüthető. Csak arra figyeljünk, hogy elég meleg legyen az olaj, de ne túl forró!
A kisült húsról még melegen távolítsuk el a fóliát! Ha kihűl a hús a kifolyt sajt miatt eltávolíthatatlan anélkül a fólia, hogy le ne vágjunk a húsról egy darabot.
Köretként bármilyen köretet választhatunk. Én most egy adag hagymás törtkrumplit választottam hozzá. Holnap annak a receptjét is megosztom veletek!
TIPP: A feltekerésnél ügyeljetek, hogy a sajt ne lógjon ki a húsból (az én képemen pont az ellenpélda van :D), mert a sajt megszökik és nehéz leszedni a fóliát.
Jó étvágyat! :)