Villámgyors kevert almás

 2014.05.03. 10:00

Az éjszaka folyamán késztetést éreztem valami finom sütemény készítésére. Kevésbé a süti gyomorba juttatása mint inkább az elkészítésének öröme volt a cél.

Ebből az alkalomból jött létre, egy interneten talált, de kissé átalakított szupergyors kevert süti,almás ízben.

20140503_004340.jpg

A hozzávalók ismertetése előtt had osszam meg veletek egy újabb Csodakonyha titkomat; a fokhagyma(-paprika)püré mellett van még valami ami mindig megtalálható nálam. Ez pedig az almás-fahéjas töltelék. Történt ugyanis, hogy egyik évben nagymamám rengeteg almához jutott, s mivel mindannyian szeretjük az almás süteményeket - legfőképpen az almás pitét - így Mama tartósításba kezdett. Ennek végeredményeképp mindig van töltelék a sütibe :)
Elkészítése:
Az  almákat meghámozzuk és lereszeljük. Fahéjjal és ízlés szerinti cukorral megpároljuk. Ezekután üvegekbe tesszük, celofánt és kupakot rá. Kamrában, konyhaszekrényben hónapokig - sőt megmerem kockáztatni, hogy évekig - eltartható, felbontás után hűtőben tároljuk. Eltarthatóságán ez nem változtat, ha a hűtőben marad.
Ezzel gyorsabbá és könnyebbé válik az almás sütik elkészítése!

Térjünk vissza a kevertünkre:
Hozzávalók:

  • 5 kanál liszt
  • 4 tojás
  • 1 cs. sütőpor
  • 3 kanál cukor
  • 3 kanál alma

Elkészítés:

20140503_001352_1.jpg


A tojásokat beletörjük egy tálba majd minden hozzávalót egyenként hozzákeverünk. Semmi túlbonyolítás :)

Ha összekevertük kisebb kikent tepsibe öntjük és a sütő legmagasabb fokozatán (nálam ez 220°C) 20perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy kész van-e a süteményünk. Akkor jó, ha már nem ragad rá!

Kínálhatjuk vaníliasodóval, pudinggal leöntve, lekvárral megkenve, de önmagában is megállja a helyét!

Jó étvágyat! :)

Címkék: alma könnyű recept gyors sütemény kevert fahéj almás

A bejegyzés trackback címe:

https://rielfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr136110993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása