Az éjszaka folyamán késztetést éreztem valami finom sütemény készítésére. Kevésbé a süti gyomorba juttatása mint inkább az elkészítésének öröme volt a cél.
Ebből az alkalomból jött létre, egy interneten talált, de kissé átalakított szupergyors kevert süti,almás ízben.
A hozzávalók ismertetése előtt had osszam meg veletek egy újabb Csodakonyha titkomat; a fokhagyma(-paprika)püré mellett van még valami ami mindig megtalálható nálam. Ez pedig az almás-fahéjas töltelék. Történt ugyanis, hogy egyik évben nagymamám rengeteg almához jutott, s mivel mindannyian szeretjük az almás süteményeket - legfőképpen az almás pitét - így Mama tartósításba kezdett. Ennek végeredményeképp mindig van töltelék a sütibe :)
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk és lereszeljük. Fahéjjal és ízlés szerinti cukorral megpároljuk. Ezekután üvegekbe tesszük, celofánt és kupakot rá. Kamrában, konyhaszekrényben hónapokig - sőt megmerem kockáztatni, hogy évekig - eltartható, felbontás után hűtőben tároljuk. Eltarthatóságán ez nem változtat, ha a hűtőben marad.
Ezzel gyorsabbá és könnyebbé válik az almás sütik elkészítése!
Térjünk vissza a kevertünkre:
Hozzávalók:
- 5 kanál liszt
- 4 tojás
- 1 cs. sütőpor
- 3 kanál cukor
- 3 kanál alma
Elkészítés:
A tojásokat beletörjük egy tálba majd minden hozzávalót egyenként hozzákeverünk. Semmi túlbonyolítás :)
Ha összekevertük kisebb kikent tepsibe öntjük és a sütő legmagasabb fokozatán (nálam ez 220°C) 20perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy kész van-e a süteményünk. Akkor jó, ha már nem ragad rá!
Kínálhatjuk vaníliasodóval, pudinggal leöntve, lekvárral megkenve, de önmagában is megállja a helyét!
Jó étvágyat! :)