Tk bajor zsömlék

 2015.09.30. 15:00

img_20150924_204841.jpg

A tésztához

  • 50 dkg tk nagyi titka liszt
  • 7 g instant élesztő
  • 2 kiskanál só
  • 400 ml víz (meleg)
  • 3 evőkanál olaj

A főzéshez

  • 1 L víz (forró)
  • 1 evőkanál szódabikarbóna

 

A lisztet a szódabikarbónával egy nagy tálba tesszük. A vizet lassan adagolva könnyű tésztává gyúrjuk. Az olajat hozzáadva addig gyúrjuk míg bele nem dolgoztuk teljesen. A tésztánk eddigre már hólyagos lesz. Konyharuhával letakarva 1 órát hagyjuk kelni. A megkelt tésztát 8 felé vágjuk, s kis zsömléket készítünk belőlük. A vizet a szódabikarbónával felforraljuk és ebbe tesszük a zsömléket 30mpig. Ügyeljünk arra hogy mindenhol érje víz. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejüket átlósan felvágjuk 1centi mélyen. Kelni hagyjuk míg 190fokra előmelegítjük a sütőt. 30-35perc alatt pirosra sütjük. Hidegen tálaljuk!

 

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://rielfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr687870870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása