Ez a helyes kis poharas süti azért kapta a Baki süti nevet, mert elvileg ennek nem így kellene kinéznie :D
Tegnap láttam egy pudingos-rizses sütit. Gondoltam megcsinálom ma én is. De rá kellett jönnöm, hogy nincs itthon rizs. Na jó akkor próbáljuk grízzel. Viszont a pudingfőzés mellé nem jut tej a gríznek is.... Na akkor cseréljük le vízre. A puding meg nem óhajtozik még csak összefagyni sem. Így jár az ember, ha ipari pudingot használ :D
Receptet ma nem nagyon hozok, de egy kis step-by-step leírást azért igen :)
1. Tetszőleges ízű pudingot kifőzünk a szokásos módon. (na nekem itt ütött be a krach ugyanis az ipari puding nem úgy sűrűsödik mint a bolti, na de nembaj) Ezután fóliával kibélelt őzgerincformába öntjük.
2. Tetszőlegesen választott gyümölcsöt pakolunk a pudingra. Én most szilvát választottam.
3. Egy fél liter vízbe rakunk 3ek cukrot és 1 ek fahéjat. Ebben keményre főzzük a grízt. Azt hogy mennyit igazából nem tudom csak szórtam és szórtam és szórtam :D Ha megfőtt rásimítom a süti tetejére.
Ezután egy negyed órára mélyhűtőbe tesszük. Ha minden jól sikerült kitudjuk borítani a süteményt és feltudjuk vágni. Ha viszont nem lett elég sűrű a puding még mindig mehet egy pohárba mint nálam :)
Egy réteg gríz egy réteg pudingos gyümölcs majd még egy réteg gríz.
Jó étvágyat :)