Szereti a család a krumplit? És a tükörtojást? Na és a sajtot? Mindre igen a válaszod? Akkor ezt ki kell próbálnod ;)
Könnyű vacsora lehet belőle, de ebédnél is megállja a helyét. Te döntöd el mi legyen és mikor.
A lényeg: Ma töltött burgonya lesz!
Hozzávalók: (fejenként)
- 1 nagy szem krumpli
- 1 db tojás
- 1 kisebb fej hagyma
- 1 szelet bacon
- 20deka sajt (ezt persze nem kell fejenként számolni :D)
- só, bors, fokhagymapor
Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk, majd feltesszük főni. Félkemény állapotig főzzük! Közben megpucoljuk a hagymát, melyet kockákra vágunk. Ugyanígy kockákra vágjuk a baconszalonnát, a sajtot pedig lereszeljük.
A megfőtt krumplik belsejét kivájjuk, megtöltjük a hagymával ill. szalonnával. Ezután ütünk rájuk 1-1 tojást, melyet sózunk, borsozunk és megszórjuk fokhagymaporral. Végezetül reszelt sajttal egészítjük ki. (a képen a sötét színűek azért olyanok, mert még a tetejére is került egy kis bors. :)
Olajozott tepsibe tesszük őket, majd fólia alatt előmelegített sütőben 10 percig és fólia nélkül a sajt megpirosodásáig sütjük (nekem ez kb 3 perc volt)
Tipp:
Kukoricasalátával tálaltam, de bármiféle saláta mehet mellé.
A krumpli kivájt közepét felhasználhatod. Lehet belőle krumplipüré esetleg tócsni is.
Ha nem szeretitek a lágy tükörtojás ízét a sütési időt növeld meg pár perccel!
A baconszalonna bármiféle felvágottal helyettesíthető!
Jó étvágyat :)