Töltött burgonya

 2015.01.19. 10:00

Szereti a család a krumplit? És a tükörtojást? Na és a sajtot? Mindre igen a válaszod? Akkor ezt ki kell próbálnod ;)

Könnyű vacsora lehet belőle, de ebédnél is megállja a helyét. Te döntöd el mi legyen és mikor.
A lényeg: Ma töltött burgonya lesz!

20150106_215048.jpg

Hozzávalók: (fejenként)

  • 1 nagy szem krumpli
  • 1 db tojás
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1 szelet bacon 
  • 20deka sajt (ezt persze nem kell fejenként számolni :D)
  • só, bors, fokhagymapor

Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk, majd feltesszük főni. Félkemény állapotig főzzük! Közben megpucoljuk a hagymát, melyet kockákra vágunk. Ugyanígy kockákra vágjuk a baconszalonnát, a sajtot pedig lereszeljük. 
A megfőtt krumplik belsejét kivájjuk, megtöltjük a hagymával ill. szalonnával. Ezután ütünk rájuk 1-1 tojást, melyet sózunk, borsozunk és megszórjuk fokhagymaporral. Végezetül reszelt sajttal egészítjük ki. (a képen a sötét színűek azért olyanok, mert még a tetejére is került egy kis bors. :)

20150106_205427.jpg


Olajozott tepsibe tesszük őket, majd fólia alatt előmelegített sütőben 10 percig és fólia nélkül a sajt megpirosodásáig sütjük (nekem ez kb 3 perc volt)

Tipp: 
Kukoricasalátával tálaltam, de bármiféle saláta mehet mellé. 
A krumpli kivájt közepét felhasználhatod. Lehet belőle krumplipüré esetleg tócsni is.
Ha nem szeretitek a lágy tükörtojás ízét a sütési időt növeld meg pár perccel!
A baconszalonna bármiféle felvágottal helyettesíthető!

Jó étvágyat :)

Címkék: tojás krumpli sajt töltött bacon tükörtojás reszelt sajt kukoricasaláta

A bejegyzés trackback címe:

https://rielfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr827084307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása