Házi hamburger

 2014.05.06. 18:03

IMG_20140505_222220.jpg

Ez a hamburger - és társa - volt nálunk a vacsora.
És most meg is mutatom milyen egyszerűen készíthetsz magadnak ilyet te is!
A zsemle és a husi receptjét is leírom a mai bejegyzésben. Fogadjátok sok szeretettel!

Hamburger zsemle recept

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 2 dkg margarin
  • 1 tk só
  • 2 dkg cukor
  • 1 tojássárgája (fehérje a kenéshez)
  • 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő

Elkészítés:

A langyos - kézmeleg - tejbe rakunk egy kis cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és megvárjuk míg felfut.
Az összes hozzávalót közte az olvasztott (de nem meleg!) margarint összekeverjük, majd hozzákeverjük a kovászt is. Addig gyúrjuk míg az edénytől elváló tésztát kapunk. Ha nem elég jó az állaga tegyünk hozzá még lisztet. Meleg helyen duplájára kelesztjük.20140505_214514.jpg Ezután kis pogácsákat készítünk, melyeket sütőpapíros tepsiben újra kelesztünk.IMG_20140505_220530.jpg A tetejüket lekenjük a tojásfehérjével majd 180°C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

 

 

 

 

A húspogácsa receptje

Hozzávalók:

  • fél kiló darálthús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • fokhagymapor
  • őrölt kömény
  • bors
  • pirospaprika
  • bazsalikom
  • majoranna

Elkészítés:

A húst a fűszerekkel összedolgozzuk, ízlés szerint további fűszerekkel bővítjük az ízvilágot. Ezután hozzáütjük a tojást, majd ezt is beledolgozzuk.
Ezekután kis négyzet alakú sütőpapírokat készítünk elő. Az elsőre rakunk egy kis fasírtgombócot, melyet legalább 1 ujjnyi vastagra lapítunk, erre jön egy újabb papír és fasírtgombóc egészen addig csináljuk, míg el nem fogy a husink.
Ezután pár percre (én személy szerint negyed órára) mélyhűtőbe tesszük. Így amikor sütjük nem szív magába annyi olajat és nem esik szét forgatás közben sem.

20140505_215325.jpg
Miután kissé összefagyott 3 ek-nyi olajban megsütjük. Jó ropogósra sül a husi, de nem fog megégni. Szükség szerint pótolhatjuk az olajat.

 

Ezekután a kettévágott zsemlébe helyezzük az ízlés szerinti töltelékekkel együtt. Nekem most egy szelet sonka került az aljára, majd egy réteg uborka ( a kimaradt uborkasalátát felhasználva), ezután a hús, majd paradicsomszeletek majonéz, sajt és végül a zsemle teteje.

 

Fogyasszátok egészséggel!

Tipp: Hallal is elkészíthető. Nagyon finom töltelék válhat a pirított hagymából is!

Címkék: könnyű hagyma sajt hamburger darált hús

A bejegyzés trackback címe:

https://rielfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr316127571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása