Ma reggel fogalmam sem volt mit főzzek. Biztos voltam benne, hogy tésztát szeretnék és hogy bacon kell majd bele. Hát addig addig okoskodtam míg a hófödte makarónira keresztelt gyorsan elkészülő ebéd lett belőle.
Hozzávalók:
- 10 dkg bacon szalonna
- 1 jó nagy fej vöröshagyma
- 1 doboz konzervkukorica (vagy azzal megegyező adagnyi mirelit kukorica)
- 500ml főzőtejszín
- 2 evőkanál tejföl
- só
- bors
- fokhagymapor
- curry
- bazsalikom
- fél kg spagetti tészta
- sajt a tetejére
Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, daraboljuk majd a kockákra vágott baconnel egy serpenyőben megdinszteljük. Mikor a szalonnák átpirultak hozzáöntjük a tejszínt és megszórjuk a fűszerekkel. Párszor megkeverjük, majd hozzáadjuk, hogy az fűszerek belefőjenek. Ezek után hozzáadjuk a 2 ek tejfölt. Jól elkeverjük. Legvégül a kukorica kerül bele. Megvárjuk míg felbugyog így együtt majd elzárjuk.
Spagetti tésztával tálaljuk, tetejére sajtot reszelünk.
Jó étvágyat!
TIPP:
Eredeti ötletem alapján rakott tészta készült volna belőle. Ha te is elkészítenéd javaslom a főzés során a tejföl kihagyását. Amikor megfőtt rakd egy jénaiba (bár egy sima tepsi is megteszi) rétegezve. Először egy adag penne - vagy bármilyen más - tészta, rá a szósz, újra tészta majd a tetejére készítsd el ezt a réteget:
Egy kis dobozos tejfölt keverj egy 10dkg reszelt sajttal. Fűszerezd egy kis borssal, sóval és fokhagymaporral. Ha szereti a család tegyél bele egy kevéske petrezselymet vagy medvehagymát.
Ezt a szószt öntsd a tészta tetejére és 180°C-ra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt süsd készre. Akkor jó, ha megpirult a teteje.
Próbáld ki így is :)