Mindenhonnan szembejön velem a CHIA MAG. Biztosan te is talákoztál már ezzel a superfooddal.
Ha nem akkor most itt az idő ;)
A mag népszerűségének több oka van. Egyrészt nagyon sok ásványi anyagot tartalmaz, másrészt kifejezetten magas az omega3 és omega6 zsírsav- és antioxidáns tartalma. A chia magban nagy mennyiségben található kalcium, valamint foszfor, kálium, nátrium, cink, réz, mangán is van benne.
A chia magnak jóformán semmi kalóriatartalma, magas a rosttartalma, hamar eltelíti a fogyasztóját és jóllakottságérzetet okoz, mert felszívja a vizet, sűrű géllé alakul, kitölti a gyomrot, és lassítja a szervezetbe jutó cukrok felszívódását, diétázóknak tehát ideális.
A mai receptem egy kicsit rendhagyó, ugyanis hagyom, hogy vezessen a fantáziád! De azt elárulom, hogy amit készítettem az nem más mint a CHIAPUDING.
1.5dl tejbe megy 2ek chia mag. Legjobb ha kókusztejet vagy valamilyen magtejet használsz. Minimum 3 órára tedd hűtöbe.
Ezalatt az idő alatt a mag jól meg szívja magát, kocsonyássá válik. Minél tovább van a hűtöben annál jobb. Majd rétegezd egy-vagy több- általad választott gyümölccsel.
Nálam most erdei gyümölcsös és kókuszos-banános összeállítás készült. Utóbbiban a pudinghoz kevertem 1ek cukrozatkan kókuszreszeléket és díszítéshez a banánkarikák mellett szintén szórtam kókuszreszeléket és egy kis chia magot.
Próbáld csak ki bátran ;)
Jó étvágyat!