Chia te csoda!

 2016.05.24. 07:10

Mindenhonnan szembejön velem a CHIA MAG. Biztosan te is talákoztál már ezzel a superfooddal.

Ha nem akkor most itt az idő ;)

A mag népszerűségének több oka van. Egyrészt nagyon sok ásványi anyagot tartalmaz, másrészt kifejezetten magas az omega3 és omega6 zsírsav- és antioxidáns tartalma. A chia magban nagy mennyiségben található kalcium, valamint foszfor, kálium, nátrium, cink, réz, mangán is van benne.
A chia magnak jóformán semmi kalóriatartalma, magas a rosttartalma, hamar eltelíti a fogyasztóját és jóllakottságérzetet okoz, mert felszívja a vizet, sűrű géllé alakul, kitölti a gyomrot, és lassítja a szervezetbe jutó cukrok felszívódását, diétázóknak tehát ideális.

A mai receptem egy kicsit rendhagyó, ugyanis hagyom, hogy vezessen a fantáziád! De azt elárulom, hogy amit készítettem az nem más mint a CHIAPUDING.
1.5dl tejbe megy 2ek chia mag. Legjobb ha kókusztejet vagy valamilyen magtejet használsz. Minimum 3 órára tedd hűtöbe.
Ezalatt az idő alatt a mag jól meg szívja magát, kocsonyássá válik. Minél tovább van a hűtöben annál jobb. Majd rétegezd egy-vagy több- általad választott gyümölccsel.
Nálam most erdei gyümölcsös és kókuszos-banános összeállítás készült. Utóbbiban a pudinghoz kevertem 1ek cukrozatkan kókuszreszeléket és díszítéshez a banánkarikák mellett szintén szórtam kókuszreszeléket és egy kis chia magot.

Próbáld csak ki bátran ;)
Jó étvágyat!

 

 

Címkék: fogyókúra fogyi Diéta Édes Diétás Puding Banán Finomság Chia Chia mag Chiapuding Erdei gyümölcs Lassú ch

A bejegyzés trackback címe:

https://rielfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr348741872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása